Sjeme čorokota


Pošto obiluju vitaminima, mineralima, nezasićenim masnim kiselinama, fitosterolima, supstancama koje se mogu naći samo u čorokotu (Nigellon, Timokinon, Nigellin), raznim eteričnim uljima, saponinima itd., preporučuju se kao dodatak svakodnevnoj ishrani u cilju njenog upotpunjavanja. Koriste se kao dodatak hljebu, pecivima, varivima, za pripremu čaja od čorokota (koji se konzumira prilikom prehlade i gripe), ili pomiješane sa medom, a koriste se u cilju jačanja imuniteta.


NARUČITE POZIVOM NA +387 62 716 502
Naručite putem kontakt formulara!
 

Pošto obiluju vitaminima, mineralima, nezasićenim masnim kiselinama, fitosterolima, supstancama koje se mogu naći samo u čorokotu (Nigellon, Timokinon, Nigellin), raznim eteričnim uljima, saponinima itd., preporučuju se kao dodatak svakodnevnoj ishrani u cilju njenog upotpunjavanja. Koriste se kao dodatak  hljebu, pecivima, varivima, za pripremu čaja od čorokota (koji se konzumira prilikom prehlade i gripe), ili pomiješane sa medom, a koriste se u cilju jačanja imuniteta.

Upotreba:

Mljevene sjemenke se dodaju u med, u omjeru 1:1, te na taj način se koriste kao sredstvo za jačanje imuniteta. Cjelovite sjemenke su idealan dodatak hljebu, pecivima, kuhanim jelima…

Čaj od čorokota: 1 supenu kašiku sjemena kuhati u ½ litra vode 10 minuta. Čaj piti ohlađen.

Dostupno u pakovanjima od 100 i 200 g.