O proizvođaču

Porta naturae svoje poslovanje zasniva na proizvodnji i prodaji visokokvalitetnih dodataka ishrani i dijetetskih pripravaka u obliku hladno cijeđenih ulja. Od svog osnivanja 2010. godine, Porta naturae zauzima značajnu tržišnu poziciju na teritoriji Bosne i Hercegovine u proizvodnji i prometu ove vrste proizvoda. Uspjeh i kontinuirano postojan kvalitet proizvoda, nastao je kao rezultat permanentnog zalaganja i rada našeg stručnog tima, te na osnovu vrlo dobre saradnje sa relevantnim institucijama, poput Zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva FBiH.

Kontrolom svih procesnih instanci, počevši od nabavke sirovine, preko provođenja proizvodnog, distribucionog, prodajnog procesa, te primjenom svih relevantnih zakonskih propisa realiziramo proizvode koji su prepoznatljivi po zdravstveno-higijenskoj ispravnosti, visokoj nutritivnoj vrijednosti i kvalitetu.

Distribucija naših proizvoda do apoteka i krajnjih potrošača odvija se uz uvažavanje svih zahtjeva dobre distributivne prakse. Kontinuitet snabdijevanja i redovne isporuke osnovni su imperativi našeg poslovanja.

Naši proizvodi se redovno analiziraju u laboratorijama, metodama koje su akreditovane od strane Instituta za akreditovanje BiH. Tako možemo garantirati kontinuiran visok kvalitet proizvoda i samim tim ostvariti naš krajnji cilj: zadovoljstvo kupca.

Sirovine za proizvodnju se prije uvoza podvrgavaju mikrobiološkim, fizičko-hemijskim i organoleptičkim analizama, te moraju biti praćene certifikatima koje izdaje nadležno kontrolno tijelo, a garantiraju ispravnost sirovine u tom pogledu.

Iz velikog bogatstva prirode, trudimo se da našim kupcima učinimo dostupnim proizvode koji obiluju esencijalnim nutrijentima, poput proteina, aminokiselina, nezasićenih masnih kiselina, vitamina, minerala, antioksidanasa, fenolnih komponenata i sl.

Kontinuirano težimo ka proširenju proizvodnog asortimana sa proizvodima za koje je naučno dokazano da imaju pozitivan uticaj na zdravlje ljudi.